Visita al parc de Collserola

Visita al parc de Collserola

El passat dia 16 d’octubre, els alumnes de Biologia de 2n de batxillerat A vam anar a Collserola, on una educadora ambiental del Centre d’informació del Parc  ens va fer una interessant visita guiada.

Durant les tres hores que va durar l’activitat, vam tenir oportunitat de conèixer de primera mà la gran riquesa que ofereix aquest espai privilegiat des del punt de vista de l’avifauna. Amb ajuda d’una clau dicotòmica, vam anar identificant les espècies vegetals més característiques dels quatre ambients del parc, que són la pineda, la màquia, l’alzinar i el bosc de ribera. Són moltes les espècies que vam poder reconèixer, tant arbustives (arboç, llentiscle, marfull, aladern, bruc…) com arbòries (pi blanc i pi pinyer, alzina, roure, alzina surera, arç blanc…), a més de les herbàcies (romaní, farigola, roseta, galzeran, falguera, heura…).

Juntament amb totes aquestes espècies, també vam veure d’altres al·lòctones, sobretot en l’ambient de bosc de ribera (fitolaques, robínies, miraguà, ailant…), introduïdes com a resultat de la intervenció antròpica. Un fet aquest que ens recorda la necessitat de preservar un espai natural tan valuós i proper com és el Parc de Collserola.

Alumnat de Biologia de 2n de Batxillerat A.