Versió Ciutat Dansa, Dansa a l’espai urbà, 1r d’ESO estrena la coreografia de Miquel Barcelona

Versió Ciutat Dansa, Dansa a l’espai urbà, 1r d’ESO estrena la coreografia de Miquel Barcelona

Programa VERSIÓ CIUTAT DANSA, Dansa a l’espai urbà,  dirigit a l’alumnat de secundària i batxillerat dels instituts públics de Barcelona, en el que un institut del vostre dte hi participa.

 

Aquest és un programa que s’inicia aquest curs i que dona resposta als instituts de secundària que ja han realitzat dos anys o més del programa TOT DANSA (coordinat per l’ IMEB, el Mercat de les Flors i l’ Institut del Teatre) i que  tenen interès en seguir treballant en l’àmbit de la dansa contemporània.

 

Versió Ciutat Dansa, liderat i coordinat per l’ IMEB i el Mercat de les Flors, és una experiència pilot que s’inicia amb la voluntat de possibilitar un arrelament de la dansa als instituts, consolidant una certa pràctica artística en processos dirigits per coreògrafs, afavorint la relació amb el territori, la cohesió social, la interdisciplinarietat dels aprenentatges i la innovació educativa.

El programa preveu una intervenció directe amb l’alumnat a l’espai urbà proper a l’institut, amb unes sessions d’assajos i un espectacle final.

Cada institut té un corògraf de renom que acompanya el projecte -tant al professorat, com l’alumnat- inicialment en el propi institut i després a l’espai urbà.

La intervenció ha començat aquest mes de febrer i finalitzarà durant el mes de maig aproximadament.

 

Són 4 els Instituts de la ciutat de Barcelona que participen en aquest nou programa:

– INSTITUT NARCÍS MONTURIOL. Dte. d’ Horta -Guinardó. Barri: Montbau.

– INSTITUT LLUIS DOMÈNECH I MONTANER. Dte de Sants-Montjuïc. Barri: La Marina del Port

– INSTITUT EMPERADOR CARLES. Dte de Sants-Montjuïc. Barri: Sants-Badal.

– INSTITUT DR. PUIGVERT. Dte. de Sant Andreu. Barri: Sant Andreu.

 

En el cas de l’ Institut Narcís Monturiol, el coreògraf és Miquel Barcelona.

 

Pel que fa al districte:

Cal triar la data i el lloc de la representació final a l’espai urbà.

Pel que fa a la data, que ha de ser durant el mes de maig o primera quinzena de juny, es contempla el poder fer-ho en un esdeveniment assenyalat pel districte o pel barri, setmana cultural, etc. Cal decidir la data i el lloc conjuntament amb el el districte i l’ Institut.