Us imagineu com seria un dia al Paleolític? 1r d’ESO ens ho explica.

Les classes de 1r d’ESO han imaginat com seria viure un dia al Paleolític. Així ens ho expliquen
l’Elena Marco i l’Amanda Wadel de 1r ESO A:
“M’aixeco, al meu costat la meva mare, i el meu germà petit encara adormit.
Sento que algú em crida, és la meva mare que m’avisa; és l’hora d’anar a fer la recol·lecció de fruits. Quan surto de la cova veig el cel negre com mai l’havia vist, però no li dono importància. Segueixo a la meva mare , que ja ha creuat el riu, cap al bosc. Quan ja portàvem la bossa plena vam decidir tornar a casa. Quan ja érem quasi a casa, de cop i volta, cau del cel un enorme raig de Sol, molt ràpid, prim i amb molt de soroll. De sobte, veiem una mena de boira molt fosca i pudent, que no deixava respirar, una mena de llum molt forta de color taronja amb moviment. Sortim corrents cap a casa i quan arribem ja és hora de dormir i tot el poblat dorm.
Demà hauríem de contar a tot el poblat que era allò. O sigui que vaig decidir un nom fàcil i curt: “foc”.”
En Rubén Gómez i Albert Vilasís de 1r d’ESO A:
“Ens vam aixecar, les nostres espatlles estaven destrossades. Vam a anar a caçar amb tota la colla per esmorzar. Vam caçar un porc senglar, mentre els pares intentaven caçar un mamut.
Mentre les dones feien el porc senglar i el mamut (que al final van caçar) nosaltres vam anar a jugar a la copa d’un arbre des d’on hi havia unes vistes meravelloses de tota la tribu. Quan ja estava el dinar, vam menjar una mica de porc senglar i un tros de mamut (que estava molt bo). I després vam jugar a llançar pedres.

per llegir més històries de 1r d’ESO A feu click aqui

30748__158_a_1

La Ivette Parellada i Laura Díez de 1r d’ESO B:

Una noia de dotze anys, que es deia Lucy, cada dia anava a caçar animals amb el noi que li agradava, però un dia es va quedar a casa seva ajudant a la seva mare. Per ella va ser un mal dia perquè a la Lucy li agradaven més les coses que feien els homes així que va sortir de caça i va anar a buscar llenya per fer una encesa de foc per la nit. Per dinar va anar a recollir fruits al bosc que hi havia al costat de la seva cabana. Va tornar a casa i van menjar tot allò que la Lucy havia recollit.

En Mario Peña i Kike Pérez de 1r d’ESO B:

Jo em vaig despertar i el primer que vaig veure van ser els de la tribu treballant amb les seves eines: arpó, fona, raspador, arc, fletxes, percussor, etc. Després vaig sortir fora de la cova a ajudar als meus pares a escorxar els animals. Quan vaig finalitzar aquesta feina, vaig observar que hi havia un nen que estava afilant una pedra i li vaig dir si em podia acompanyar a recollir aigua, per el clan. A continuació, cap a la tarda, va ploure i els meus amics i jo ens vam endinsar a la cova. Vam ajudar amb molta rapidesa a transportar llenya per a combustible, perquè no es mullés i tinguéssim per a la nit. A la nit, mentre jo vigilava el llogaret perquè no ens ataquessin, la meva mare va fer foc per sopar bisó rostit. Aquella nit, com sempre, afilava la punta de llança, per l’endemà caçar.

per llegir més històries de 1r d’ESO B feu clic aqui