Un OASIS entre el ciment

 Hi ha un SÒL tan ric gràcies als minerals i el SOL!

Després del calurós estiu, primer d’ESO ha descobert l’hort.

L’hort del Monturiol és petit i agradable, els arbres tenyeixen de verd l’únic espai verd de l’institut, tenyeixen l’aroma fresc de les també verdes plantes aromàtiques i hortalisses. Molt de verd en un sol lloc, oi? Doncs bé, mantenir-lo és la tasca d’aquesta assignatura optativa que fem a primer.

Avui regar era qüestió urgent: després de que el rec automàtic fos desconnectat, les plantes ho esperaven. Hem recollit les moltes fulles seques ja caigudes posant-les al compost sec. Hem oxigenat el compost i, com no podia ser d’altra manera, hem collit.

Uns acolorits cogombres entre d’altres fruits han omplert el nostre cubell, una petita mostra que si us quedeu a dinar potser trobeu algun dia.

Treballem amb agricultura ecològica: canviem els repelents qumícs per plantes aromàtiques naturals que fan fugir a les plagues i fertilitzants contaminants per… bé, en realitat per merda de cuc.

Mesurar les parcel·les ha estat una altra feina, però en tenim de pendents! Hem d’arreglar el rec automàtic per al pròxim estiu, ( aprovar aquesta assignatura) i posar sostre a l’Hotel d’insectes, els insectes són els amics encarregats de que l’hort maduri.

No cal dir que la Vega (professora) també s’ha presentat i ens ha explicat la dinàmica de l’hort entre d’altres coses.

Segurament el fet d’haver de mirar les dolces hortalisses després de no menjar res en tres hores ha estat l’única pega.

Aquest raconet acolorit i agradable és una part imprescindible de l’institut. Seguirem dedicant-nos-hi amb il.lusió.

BON PRIMER TRIMESTRE!!!

Arnau Jané: 1r ESO A