Treballs de Síntesi i Projecte de Recerca

Treballs de Síntesi i Projecte de Recerca

El treball de síntesi és un conjunt d’activitats interdisciplinàries on els alumnes haurien de ser capaços de desenvolupar competències bàsiques treballades en les diferents matèries al llarg del curs. Els alumnes han de fer un treball de síntesi a 1r, 2n i 3r d’ESO i un Projecte de Recerca a 4t d’ESO.

El Treball de síntesi de 1r d’ESO: Egipte

Es tracta d’un treball d’investigació i treball colaboratiu relacionat amb Egipte i la Mesopotàmia. El treball està format per una sèrie de sortides (museu Egipci i Campus Arqueològic a Palau-solità i Plegamans) i activitats ( com per exemple: fer pa, fer escarbats egipcis, fer piràmides i fer cistells).

Aquí teniu unes imatges de les diferents sortides i activitats.

Treball de síntesi de 2n d’ESO: Collserola

Es tracta d’un treball d’investigació i treball colaboratiu relacionat amb la Serra de Collserola. El treball està format per una sèrie de sortides i activitats per conèixer millor aquest entorn que tenim molt a prop de l’institut, i cal que sàpiguen aprofitar tots els recursos que ens ofereix, així com eines per conservar-lo i respectar-lo. L’alumnat haurà d’assolir les competències per conèixer, entendre i respectar un entorn natural com és el parc de la Serra de Collerola.

Han fet senderisme, orientació i una sortida amb bicicleta per la Carretera de les Aigües gaudint de l’Skyline de Barcelona.

Aquí us deixem alguna de les fotos de l’alumnat de 2n d’ESO.

Treball de síntesi de 3r d’ESO: Una Barcelona per descobrir.

Es tracta d’un treball d’investigació i treball colaboratiu relacionat amb els barris de Barcelona: Eixample, Gràcia i la Rambles. Els alumnes de l’institut desconeixen alguns dels barris de Barcelona, per això cal donar una mirada més àmplia de la Barcelona que coneixen. Els temes que tracten en aquest treball de síntesi són: Envasos indústria alimentària, Contaminació CO2 i/o acústica,

Es tracta d’un treball d’investigació i treball colaboratiu relacionat amb els barris de Barcelona: Eixample, Gràcia i la Rambles. Els alumnes de l’institut desconeixen alguns dels barris de Barcelona, per això cal donar una mirada més àmplia de la Barcelona que coneixen. Els temes que tracten en aquest treball de síntesi són: Envasos indústria alimentària, Contaminació CO2 i/o acústica, Expressió, Rutes literàries, Llocs emblemàtics de Barcelona.

Projecte de recerca de 4t d’ESO: Creació d’una empresa d’activitats en el medi natural.

En el quart curs tot l’alumnat ha de realitzar un projecte de recerca en equip. Aquest projecte ha d’estar constituït per un conjunt d’activitats d’orientació i recerca realitzades per l’alumnat, sota el guiatge del professorat. En aquest projecte de recerca es demana: que desenvolupin l’esperit emprenedor i la confiança en ells mateixos, el sentit crític, la iniciativa personal i la capacitat per aprendre a aprendre, planificar, prendre decisions i assumir responsabilitats.

Els objectius del Projecte de Recerca són:

  • Conèixer els passos per crear una empresa relacionada amb les activitats a la natura o de l’àmbit del turisme
  • Saber treballar de manera cooperativa
  • Aprendre a crear una pàgina web amb Google Sites.
  • Prendre contacte amb el món laboral.
  • Dissenyar una campanya de màrketing.
  • Treballar les competències d’expressió oral i escrita.

I per acabar tots els dies de feina que han fet els alumnes a l’institut, ha tocat anar a Androrra de final de curs de 4t d’ESO. Aquí us deixem unes fotos: