Tolousse-Lautrec i l’esperit de Montmartre, 2n de Batxillerat al Caixaforum

Tolousse-Lautrec i l’esperit de Montmartre, 2n de Batxillerat al Caixaforum

L’alumnat d’història de l’art de segon de batxillerat, juntament amb l’alumnat de dibuix tècnic, vam fer una sortida el dia 08/11/18 a Caixaforum per veure una exposició d’art “Tolouse-Lautrec i l’esperit de Montmartre”.

Ens van fer una visita guiada on ens van explicar que l’exposició, representa un viatge pel París bohemi d’entre segles (finals segle XIX). Una mostra pluridisciplinària per comprendre el paper fonamental que l’esperit de Montmartre va tenir en el desenvolupament de l’art modern, i la manera en què Toulouse-Lautrec i els seus contemporanis van influenciar en l’evolució de la producció artística efímera: cartells, il·lustracions, impressions i dissenys, que van expandir a nous públics l’esperit bohemi i les creacions artístiques

Una de les coses que més ens va agradar va ser la importància que li van donar a contextualitzar-nos el context cultural i social.

Vam veure obres de Steilen, Zidane Valadon, Pierre Puvis de Chavannes on vam poder observar tot el seu simbolisme a la seva obra “El bosc sagrat”, Fernand Pelez, Eric Sati Músic, Jean Veber, Els incoherents, l’ús de la litografia, l’enquadrament fotogràfic i l’onada de Yokusai.

David Larrad, professor d’Història de l’Art