Terra baixa, 2n de batxillerat al SAT

Terra baixa, 2n de batxillerat al SAT

El passat dimecres dia 6 l’alumnat de segon de batxillerat vam anar  a veure al SAT teatre de Sant Andreu, una adaptació de l’obra Terra Baixa. Durant el primer trimestre d’aquest curs vam llegir conjuntament a classe aquesta obra d’Àngel Guimerà, de manera que ja coneixíem els personatges i l’argument.

La representació estava condicionada pel temps, uns cinquanta minuts, i per això el que es va representar no va ser l’obra completa sinó una adaptació, amb només tres personatges, la Marta, el Manelic i el Sebastià, basada en les parts més rellevants de l’original, com per exemple, els monòlegs de la Marta o la fugida d’aquesta amb el Manelic.

En acabar l’obra, els actors juntament amb el director, des de l’escenari, van explicar-nos el seu punt de vista sobre cada personatge i situació. També es van oferir a aclarir-nos tots els dubtes que podíem tenir sobre l’obra.

Tant a altres companys i companyes com a mi mateixa, ens va semblar que els actors interpretaven els personatges d’una manera diferent de la que nosaltres ens havíem imaginat durant la lectura. Per exemple, ens havíem imaginat un Manelic innocent, i en canvi el personatge interpretat era més aviat ximple. Tot i això, l’obra ens va semblar ben dirigida i interpretada i ens va ser d’utilitat.

Va ser una bona sortida..

Carlota Doval, 2n de batxillerat

Terra Baixa, 2n de Batxillerat al SAT

Terra Baixa, 2n de Batxillerat al SAT

Els i les alumnes de 2n de batxillerat hem assistit al Sant Andreu Teatre (SAT) per veure l’adaptació de Terra Baixa.

Aquesta obra va ser escrita per Àngel Guimerà, i és un drama en prosa que pertany al corrent literari del Realisme.

El plantejament principal de l’obra és el conflicte que genera la barreja de dos mons: la terra alta, representada per la muntanya i la seva puresa, amb la terra baixa, caracteritzada per una humanitat molt contaminada i corrompuda.

La representació de l’obra ha aconseguit captar l’essència del llibre, i és per això que ens ha agradat tant. A més, després hem pogut ser partícips d’un col·loqui amb l’actriu, els actors i el director de l’obra, que ens ha aclarit els dubtes que ens havien sorgit durant l’obra.

El suport de l’obra de veure l’obra de teatre creiem que és un ajut per acabar d’entendre aquesta gran obra.

 

Text: Paula Pereira. 2n Batx. B

Fotografia: Anna Alfonso. 2n batx. B

 

Terra baixa, 2n de batxillerat al SAT

Terra baixa, 2n de batxillerat al SAT

El dia 7 de novembre, els alumnes de 2n de batxillerat van anar al SAT Teatre de Sant Andreu per veure la representació teatral de l’obra “Terra baixa”, d’Àngel Guimerà. Els alumnes van aprofitar la posada en escena i el col·loqui posterior amb els actors i el director per acabar d’aclarir alguns aspectes del text, que enguany és lectura obligatòria de l’assignatura de llengua catalana i literatura.