Tenim una revista al Montu!

Tenim una revista al Montu!

Els alumnes de 3r d’ESO de l’institut Narcís Monturiol a Montbau tenim un nou projecte amb el qual aprenem a fer de periodistes

El present curs 2022-23, el nostre Institut ha incorporat un nou projecte, la Revista Digital. Aquest projecte consisteix en que els alumnes fem notícies sobre temes de l’actualitat per publicar-les al Narcís Monturiol Montbau  Report.  En cada grupet, els alumnes ens hem distribuït les tasques de documentació, redacció, fotografia, maquetació i revisió dels articles.

A més a més, si la notícia està molt ben redactada i és interessant pot ser publicada a RED Report, La revista col·laborativa de les redaccions escolars que participen en el projecte. 

A part publicarem entrevistes, tant a gent del nostre centre com a persones conegudes.

Durant el poc temps que portem en aquest primer trimestre encara no hem publicat, encara que ja estem acabant de preparar les primeres notícies i entrevistes, i de moment, com són les primeres que fem, seran sobre l’àmbit més proper de tots, el nostre Institut. 

Informarem, entre altres temes, sobre: el calendari escolar, l’aula polivalent (un projecte de l’institut per fer una aula amb elements escollits pels alumnes), el consell escolar, les sortides i l’actual composició de l’alumnat del nostre Institut.

Los alumnos de 3º de la ESO, en el Instituto Narcís Monturiol de Barcelona, tenemos una asignatura optativa nueva los miércoles de 9 a 11h, en la que estamos desarrollando una revista digital colaborativa en varios idiomas: catalán, castellano, inglés y francés. Para ello, contamos con el apoyo de los periodistas profesionales del Red Report. El reto reside en que la estamos creando desde cero, ya que es el primer año que se ha hecho en este centro.

Estamos trabajando en grupos de cuatro personas y, en consejo de redacción, escogemos un tema en función de los objetivos semanales, como hacer una noticia, una entrevista o un artículo de opinión. Cada integrante tiene un rol asignado: documentación, fotografía, redacción, revisión o maquetación y eso ayuda a que el trabajo esté más coordinado.

Nos podéis leer en la página Narcís Monturiol Montbau Report. Es una información abierta a cualquier persona con acceso a Internet, pero el lenguaje está dirigido sobre todo a estudiantes de secundaria.

Otros institutos de todo el mundo también están desarrollando este proyecto y juntos compartimos una revista de carácter global en la que se publican los mejores contenidos. La podéis consultar aquí.