Taller de Nanotecnolgia, 1r de Batxillerat amb el Dr. Jordi Diaz Marcos de la UB

E

El passat dimarts 11 de novembre, l’alumnat de 1er de Batxillerat vam assistir a una conferencia-taller sobre la nanotecnologia on dos professors de la Universitat de Barcelona es van encarregar de fer-nos cinc cèntims sobre el tema. La presentació va tenir lloc a la sala Ictineu del centre  i inaugura els actes del 50 anys de l’Institut Narcís Monturiol 

Primerament, els dos científics es van presentar i ens van fer una petita introducció al concepte de la tecnologia a escala reduïda. Per a que l’estona fos més amena, van exemplificar la xerrada amb jocs i demés demostracions on els alumnes també hi participàvem. 

Després, vam fer un exercici on la classe es va dividir en grups. La pràctica va consistir en que cada equip havia de proposar una possible solució relacionada amb la nanotecnologia per a un problema mediambiental real. Prèviament a la realització del treball, els expositors ens van donar a conèixer el grafè, un material molt a tenir en compte per al futur gràcies a que presenta unes propietats excel·lents en l’àmbit nanotecnològic. 

Per concloure la conferència, vam posar en comú amb tothom la nostra resposta argumentada amb dibuixos. 

En termes generals, l’exposició va estar molt bé. El tema era bastant interessant i la forma com ens ho van presentar va estar ben adaptada. Que el centre hagi proposat aquesta activitat m’ha semblat realment encertat, penso que tant pels que són de ciències com els que són de lletres, la xerrada ha vingut bé a tothom perquè en uns anys veurem la nanotecnologia amb més freqüència en la nostra vida quotidiana.

Ivan Ballesteros Felipe, 1r de Batxillerat