STEM Segona sessió: El mètode científic.

STEM Segona sessió: El mètode científic.

Imatge Sessió 2

Hola a tots!!

Som la María i la Joana, estudiants de doctorat en ciències de Barcelona.

Durant les properes setmanes impartirem el mòdul de nutrició del programa STEM Barcelona, on intentarem apropar la ciència d’una forma amena i divertida a estudiants de 3r i 4rt de la ESO. Esperem que us agradi!!

Sessió 2. El mètode científic:

El mètode científic és el procediment que els científics utilitzen per tractar d’explicar el perquè de les coses, millorar, aprofundir i/o corregir coneixements previs.

En aquesta sessió, els alumnes han estudiat el mètode científic mitjançant el disseny i millora d’un avió de paper.

En grups, s’ha fabricat i s’ha fet volar un avió de paper, mesurant la distància recorreguda. A partir d’aquests resultats, i comparant amb la resta de grups, ens preguntem: quin canvi milloraria el nostre avió? Canviem les ales? Afegim pes a la punta? Escollim una modificació i, vinga! A veure que passa… El fet d’escollir només un canvi és un factor molt important a nivell científic, ja que les variacions que observem en la distància recorreguda seran directament atribuïbles al canvi realitzat.

A partir de les segones mesures, hem pogut determinar que la modificació de les ales ha fet que augmenti la distància recorreguda. Bon treball! Ara, a continuar millorant el nostre avió!

fases metode cientific

“Todos somos científicos cuando somos niños, pero al crecer, solo algunos conservan un poco de esa curiosidad que es la madre de la ciencia.” (Juan Aguilar M.- Biòleg teòric)

Joana Segura i Maria López doctorandes responsables del programa STEM