Sortida a l’Ateneu de Fabricació de Gràcia: un espai on completar alguns dels nostres projectes tecnològics.

Sortida a l’Ateneu de Fabricació de Gràcia: un espai on completar alguns dels nostres projectes tecnològics.

En el projecte de canvi de senyals dels lavabos de l’institut de la comissió de convivència hem participat des de diversos nivells a l’institut. A segon d’ESO ens ha tocat materialitzar i construir els dissenys proposats. Els dissenys consisteixen en unes peces de fusta buidades per acoblar-hi uns retalls de metacrilat de color que fa ressaltar la imatge del disseny.

Atesa la dificultat de fer-ho amb les eines disponibles a l’institut, es varen programar unes sessions per a tot 2n d’ESO on cada sessió corresponia a un grup i incloïa una visita amb explicació a l’ateneu (impressores 3D, màquines de cosir digitalitzades, taller de nous materials, taller brut amb fresadores i màquines de tall CNC, etc…) i una part del procés de fabricació dels senyals dels lavabos. També ens han acompanyat alumnes de batxillerat que han participat en el disseny. Per ordre temporal de les visites, cadascun dels grups ha fet:

2A: En aquesta sessió vàrem aprendre a digitalitzar dissenys amb un exemple i vàrem començar a digitalitzar els nostres dissenys de logotips per parelles.

2C: A banda de la visita comuna a totes les sessions, en aquesta sessió en particular vàrem poder participar en acabar de digitalitzar els dissenys i començar a fabricar-los amb la fresadora

2B: Sessió dedicada a acabar el treball amb la fresadora i tallar els dissenys corresponents al metacrilat amb la talladora làser. Ara ens cal acabar els petits detalls i pinta les peces al nostre institut abans de passar a la següent fase del projecte.

La visita a l’Ateneu ha estat una activitat engrescadora, on hem descobert noves maneres de dur a terme treballs pràctics de tecnologia i, hem descobert un espai on podem accedir de forma individual, amb l’acompanyament d’un adult responsable, per construir els nostres propis projectes.

Noemí, Dante, Evelin, Ariadna, Mayri: Delegats web de 2n ESO