Setmana de la ciència: 1r de batxillerat a la xerrada sobre intel·ligència artificial de la investigadora Beatriz Cabrero de la UPF

Setmana de la ciència: 1r de batxillerat a la xerrada sobre intel·ligència artificial de la investigadora Beatriz Cabrero de la UPF

Intel·ligència artificial

El passat divendres 9 de Novembre, l’alumnat de primer de batxillerat vàrem tenir la possibilitat d’assistir a una xerrada de divulgació científica sobre la intel·ligència artificial, a càrrec de Beatriz Cabrero, professora del grau d’informàtica de la Universitat Pompeu Fabra.

La Beatriz va començar parlant de la seva trajectòria acadèmica, i de cóm va acabar escollint una carrera tecnològica. A continuació ens va parlar dels robots i de la intel·ligència artificial. Un robot és un ser artificial programat per a fer determinades accions. Els robots poden o no tenir intel·ligència artificial. Aquesta és la capacitat que tenen alguns mecanismes, no només robots,  d’aprendre dels seus errors i de corregir-los en un futur. La intel·ligència artificial aplicada als robots fa que aquests es semblin als éssers humans.

Per fer més propers els conceptes tecnològics, ens va presentar tot un seguit d’exemples gràfics com ara els personatges de les pel·lícules d’animació de Disney Big Hero 6 i Wall-E, també la joguina Furby, les cases amb domòtica i el nou assistent virtual d’Amazon Alexia, i ens va demanar als assistents que classifiquéssim tots els exemples com a simples robots, intel·ligència artificial o robots amb intel·ligència artificial.

La xerrada, d’una hora de durada, va acabar amb un torn obert de preguntes per part dels assistents.

Carlota Doval, 1r B de batxillerat