Sant Jordi 2022

És un goig poder tornar a celebrar la Diada de Sant Jordi amb les Escoles del nostre entorn i els nostres alumnes. Deixem enrere dos anys d’una pandèmia amb moments durs i tristos, però sembla que comença la normalitat. De moment, ja hem començat el 3r trimestre sense mascaretes als centres educatius!!

El nostre 41è Concurs Literari de Sant Jordi s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de l’alumnat de primària, secundària i Batxillerat de les següents escoles:

Escola Baloo, Escola Els Pins, Escola Pau Casals, Escola Mare Nostrum, Col·legi Salesians Sant Joan Bosco, Escola Piaget, i l’institut Narcís Monturiol.

Així com també, gràcies a la col·laboració de tota la comunitat educativa del nostre institut, especialment a la nostra banda de música, Monturiol’s Band, al Departament de Català i a la nostra AMPA que un any més ens ha ajudat per fer possible aquest dia.

El Departament d’idiomes ens ha preparat una pàgina web per poder veure les tasques que han fet els nostres alumnes dels diferents nivells de l’ESO i del Batxillerat de les tres llengües estrangeres: anglès, francès i alemany: https://sites.google.com/insmonturiol.cat/santjordi2022/

Enguany, el fil conductor del nostre Sant Jordi ha girat entorn de l’obra Ulisses, de l’escriptor irlandès James Joyce. Publicada per primera vegada l’any 1922, fa just un segle, Ulisses és considerada l’experiència màxima de la narrativa moderna.

Inspirada en l’Odissea d’Homer, es tracta d’una peça clau de la literatura contemporània del segle XX. A través d’un monòleg interior, Ulisses és la crònica del periple per Dublín del personatge principal, Leopold Bloom, en un dia ordinari: el 16 de juny de 1904.

Us deixem un vídeo del recull de feines que s’han fet a l’institut prèvies a la Diada de Sant Jordi:

L’alumnat de 1r de Batxillerat ha fet una lectura dramatitzada d’un fragment de l’obra Ulisses.

L’alumnat de 1r d’ESO ha preparat uns balls irlandesos en honor a la pàtria de James Joyce des de la matèria de música i educació física. I, els de 3r d’ESO també han fet una actuació.

Bona diada a tothom i el nostre agraïment a tots els qui ho fan possible 🌹📚