Proves Cangur 2013. L’alumnat gaudeix amb les matemàtiques.

cangur

 

El dia 21 de març vàrem participar en les proves Cangur, el joc-concurs de matemàtiques que reuneix prop de 6 milions de joves a tot el món.

 

Cinquanta dels nostres alumnes de diferents cursos i de diferents nivells van anar a la Universitat de Barcelona, a l’edifici històric, a compartir la festa de les matemàtiques i passar una estona divertida resolent problemes com aquest:

 

En un joc d’ordinador hi ha quatre icones en fila. La figura     mostra la posició inicial: dues icones mostren la cara alegre i dues mostren la cara trista. Si cliquem sobre una de les icones li canviem l’expressió de la cara ( és a dir, una caraalegre es torna trista i viceversa), però, a més la icona o les icones veïnes també canvien d’expressió. Quants clics, com a mínim, caldrà fer  per a obtenir quatre cares alegres?

 

Us animeu a pensar-lo?

 

Aquesta activitat està convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques , membre de  la organització internacional Le Kangourou sans frontières, i es marca com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques.

 

 

Conchita Fleta i Aïda Sánchez-Pascuala

Departament de Matemàtiques