Projecte Mosquito-Alert, 1r d’ESO premi al millor video i al video més original

Projecte Mosquito-Alert, 1r d’ESO premi al millor video i al video més original
tteballant al laboratori

Durant el curs 2018-2019 l’alumnat de 1r d’ESO, dins l’assignatura de Ciències de la Naturalesa, han  a participar en el programa de Ciència Ciutadana  Mosquito Alert. Es tracta d’un programa impulsat per l’Agència de Salut Pública de Barcelona destinat al control i eliminació del mosquit tigre. En aquest programa l’alumnat pot conèixer aquesta espècie invasora, els problemes que comporta i les accions que es poden fer per evitar que aquest insecte proliferi.

treballant al camp

El programa és multidisciplinar, amb sessions participatives a l’aula, sortides al camp, ús d’aplicacions mòbils, treball fotogràfic i cartografia que permeten als nois i noies assolir competències tècniques i científiques. 
Els resultats del treball dels alumnes permetrà al personal investigador i tècnics de l’Agència disposar d’informació per poder fer un seguiment i control de les zones de cria i proliferació del mosquit tigre a la nostra ciutat. Les dades que aporten els/les alumnes són molt valuoses i s’incorporen al seu programa de gestió́ i control per fer tractaments de control més efectius.

El programa culmina amb un treball final consistent en una presentació, pòster o vídeo divulgatiu per donar a conèixer la realitat del mosquit tigre a la ciutat de Barcelona. Aquests treballs són premiats segons la seva qualitat, interès divulgatiu i contingut científic.

Aquest any hi han participat  400 alumnes de 7 instituts, des de 1r d’ESO fins a Batxillerat. El nostre alumnat ha estat premiat en dues categories: el millor vídeo i el vídeo més original. Els guardonats van recollir el premi en una acte celebrat el passat 14 de juny. 

FELICITEM AL GUANYADORS I GUANYADORES!!!

Premi al millor vídeo: Grup 10-1 ESO A:

Saray, Arnau i Iker Prieto

Premi al vídeo més original

Grup 9 – 1 ESO B: Coral