Òpera a Secundària. L’orquestra dels animals

Òpera a Secundària. L’orquestra dels animals

Un any més el nostre alumnat de primer i segon d’ESO ha pogut gaudir de l’experiència de formar part d’una òpera juvenil com a cor general. Hem repetit L’orquestra dels animals, òpera en dos actes basada en el conte Els músics de Bremen, amb música d’Andrea Basevi i libretto de Roberto Piumini. Les actuacions s’han fet a l’Auditori de Sant Cugat amb dues sessions, dia 6 i 8 de maig, la primera per a les famílies i públic de la Ciutat i la segona per a públic escolar. Vàrem fer un assaig previ al Foyer del Gran teatre del Liceu el mes d’abril on ens posàrem en contacte amb les dues directores de l’espectacle, Elisenda Carrasco (música) i Anna Llopart (escena) i el pianista acompanyant. La trobada següent ja va ser l’assaig generat a Sant Cugat amb tota l’orquestra i protagonistes de l’òpera.

A més, amb l’ajuda del professor Ramon Orteu del departament de plàstica, unes alumnes varen fer els cartells que formarien part d’una escena de la representació amb resultats més que notables.

 

Tant Isabel Ribera com jo mateixa, hem compartit aquesta vivència amb molt d’entusiasme, perquè estem convençudes que els ha ajudat a créixer, a aprendre què és un llenguatge musical, a despertar una altra sensibilitat, a portar l’exigència fins a sentir els nervis propis de qui vol aconseguir un bon nivell musical i, naturalment, a passar-s’ho molt bé.

Us hem de comunicar que aquesta experiència que havia començat feia 12 anys ja no es farà més perquè ha caigut víctima de les retallades aplicades a cultura i ensenyament.

 

Joana Blanch, professora de Cant Coral de l’INS Narcís Monturiol