L’institut Narcís Monturiol ens tornem a sumar a la Nit Europea de la Recerca

La Nit Europea de la Recerca és un projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea en el marc de les accions Marie Sktodowsca-Curie del programa Horizonte 2020. se celebra entre el 25 de setembre i l’1 d’octubre. És un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència oferint l’oportunitat de conèixer els avenços científics que es desenvolupen al territori de la mà dels propis investigadors.

A Catalunya ja fa més de tres anys que s’organitza aquest gran esdeveniment tot oferint més de 200 activitats divulgatives per a tots els públics en diverses seus com universitats, museus, bars, biblioteques i centres cívics dels cinc nodes principals del territori català: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Vic.

Junts coneixerem als investigadors i investigadores dels centres de recerca més propers, amb els quals descobrireu com d’interessants són les diferents disciplines científiques que ens presentaran i la recerca i la innovació en les que treballen per millorar les nostres vides. Tots ells han preparat un munt d’activitats perquè visqueu la ciència d’una forma diferent: divertida, pràctica, planera i propera.

Podeu consultar les activitats presencials del node de Barcelona a: https://lanitdelarecerca.cat/node/barcelona/

El Narcís Monturiol participarà en aquest projecte amb una activitat:

Taller “Scape Room: aconseguiràs curar-te?”: 29/09/2022, de 10 h – 11 h. Taller divulgatiu sobre arqueologia i biologia:

En aquesta activitat es formaran grups per fer una Scape Room. Els grups hauran de descobrir quina malaltia infecciosa pateixen. Per això, cada grup haurà de resoldre alguns enigmes i passar algunes proves i amb cada encert descobriran diferents aspectes de la malaltia: un nou símptoma, cosa que no poden fer a causa d’aquesta malaltia, si hi ha un test senzill per poder detectar la seva malaltia, etc. Amb aquestes pistes, quan s’acabi el joc, hauran de pensar quina malaltia pot ser la seva. Si descobreixen la seva malaltia, i per tant, superen l’Scape Room, rebran tractament (si n’hi ha) i podran salvar-se (si el tractament funciona prou bé). Amb aquest taller volem apropar el coneixement de les malalties infeccioses al públic de manera distesa i divertida.

Es tracta d’un taller cooperatiu.

A càrrec de Lucía Román y Elisa Escabia – ISGlobal / IBEC

Modera: Jordi Díaz – Universitat de Barcelona (CCITUB/IN2UB)