L’Institut Narcís Monturiol amb La Marató de TV3

L’Institut Narcís Monturiol amb La Marató de TV3

Un any més l’alumnat de 1r de batxillerat ha participat en La Marató de TV3
amb la conferència de la Dra. Mireia Rusca Giménez. Des dels inicia el centre participa en el projecte de La Marató de TV3 que te per objectiu sensibilitzar als nois i a les noies sobre temes de salut i per donar a conèixer aquest projecte que des de la Fundació La Marató de TV3 creada per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals promou la recerca i la sensibilització social sobre malalties.

Deixa un comentari

L’Institut Narcís Monturiol amb la Marató de TV3

L’Institut Narcís Monturiol amb la Marató de TV3

Amb dades que ens mostren l’ascens en els últims anys dels afectats per malalties infeccioses, que han augmentat als deu milions de morts, mundials, a l’any, el nostre institut ha cregut oportú informar-nos de com prevenir-les, ensenyant-nos alguns testimonis per fer-nos entendre la gravetat de l’assumpte.
És per això, que el passat dimecres 13 de desembre, una representant de la “Marató de TV3” va venir a fer-nos una xerrada sobre quin és l’objectiu d’aquest projecte, que aquest any recollirà fons per a la investigació d’aquestes malalties tan desconegudes, fins ara, per a nosaltres, i ens conscienciarà de la importància que té la higiene a l’hora de prevenir-les.

A través d’un vídeo vam poder observar diversos casos de persones que havien patit alguna malaltia infecciosa, que ens van fer adonar de la importància de detectar-les a temps. Com, per exemple, el d’una nena que en un principi semblava només tenir una sinusitis i que després de nombroses proves va haver de ser intervinguda amb risc de mort, o el d’un home al qual van haver d’amputar la part inferior de les cames per poder mantenir-lo amb vida.
Tot això ens va fer veure l’alt risc que tenim de contreure-les, ja que poden afectar a tothom, independentment de l’edat, el sexe…
Això ens va fer posar una mica la por al cos, però seguint el dit de: millor prevenir que curar, estic segura que ara aquí, al Narcís Monturiol, serem molt més curosos amb la nostra higiene per tal de seguir sans nosaltres i sobretot de no fer emmalaltir als nostres companys.

Laia Cassamà, 1r batxillerat

Deixa un comentari

L’Institut Narcís Monturiol amb la Marató de TV3

L’Institut Narcís Monturiol amb la Marató de TV3

Aquest matí l’alumnat de 3r d’ESO i l’alumnat de 1r de Batxillerat han assistit a la xerrada sobre Ictus i lesions medul·lars cerebrals traumàtiques, Aquest és el tema de la Marató que TV3 organitza cada any i que en aquesta edició compleix 25 anys.

El dimecres dia 7 de desembre ens va venir a fer una xerrada sobre la Marató de TV3 que tractava sobre l’Ictus i les Lesions Medul·lars Cerebrals Traumàtiques.

Ens van posar un vídeo on es veien casos de gent que ha patit un ictus o una lesió medul·lar. Un ictus és una alteració de la sang al cervell que provoca que una arteria del nostre cervell exploti o es taponi provocant que no passi la sang. L’ictus provoca lesions cerebrals que sí no són aturades a temps pot arribar a causar un dany irreparable. Amb els estudis realitzats s’ha arribat a següent  conclusió:  una de cada sis persones patirà un ictus al llarg de la seva vida. Mentre que una lesió medul·lar és una lesió a la medul·la espinal que provoca que la medul·la es trenqui i que les ordres del cervell no passin. Aquest dany és irreparable i provoca tetraplegia o paraplegia.

El pròxim dia 18 de desembre es celebrarà la Marató de TV3 i s’espera la col·laboració de tothom per curar aquestes malalties. Us hi  esperem a tots. Dels estudis que realitzin els nostres investigadors dependrà la salut de tothom.

Jordi Gómez, 1r Batxillerat A

 

per saber-ne més podeu clicar aquest enllaç 

L’Institut Narcís Monturiol amb la Marató de TV3

L’Institut Narcís Monturiol amb la Marató de TV3

marato-2015-fb

L’alumnat de 3r d’ESO i 1r de Batxillerat han assistit aquest matí a la xerrada de difusió de la Marató de TV3 que ha fet la Doctora Elisabet Porquet Faig.

Durant la conferència la Doctora Porquet va explicar amb un vídeo quin és l’abast d’aquestes malalties i com es calcula a partir de l’alçada i el  pes l’índex de massa corporal. Els va fer palès el fet que aquestes malalties són avui cròniques i que una de cada quatre persones, pateix diabetis o obesitat.

Per això és molt important continuar investigant per tal de poder millorar les condicions d’aquells que les pateixen.

Deixa un comentari

L’INSTITUT NARCÍS MONTURIOL AMB LA MARATÓ DE TV3

L’INSTITUT NARCÍS MONTURIOL AMB LA MARATÓ DE TV3
El dijous 5 de desembre l’alumnat de 3r d’ESO i de 1r de Batxillerat va rebre una conferència relacionada amb la Marató de TV3, que aquest any està dedicada a les malalties neurodegeneratives.

L’activitat va constar de tres parts. La primera, el visionat d’un video relacionat; una segona part va consistir en l’explicació d’aquests tipus de malalties, els seus tractaments i les investigacions que es porten a terme; finalment va haver-hi un torn obert de paraules amb preguntes i comentaris de l’alumnat a les que van respondre les dues persones encarregades de l’activitat, la Muntsa i la Gemma, estudiants de 6è de Medicina a l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Miquel Garriga, coordinador pedagògic

http://www.tv3.cat/marato/

LA MARATÓFUNDACIÓ LA MARATÓ DE TV3

L’Institut Narcís Monturiol amb la Marató de TV3

L’Institut Narcís Monturiol amb la Marató de TV3

Des de fa temps el nostre Institut col·labora amb la Fundació la Marató de TV3 donant difusió als temes de cada edició. Aquest curs el passat 8 de novembre l’alumnat de 3r d’ESO des de la matèria de Biologia i el tractament de cos humà i l’alumnat de 1r de Batxillerat des de la matèria de Ciències per al Món Contemporani, van assistir a la conferència de la sra. Victòria Chauvell sobre El Càncer i la promoció de la Marató del proper 16 de desembre.

LA MARATÓFUNDACIÓ LA MARATÓ DE TV3