L’Institut Narcís Monturiol a les Proves Cangur

L’Institut Narcís Monturiol a les Proves Cangur

Avui dia 21 de març el Departament de Matemàtiques ha involucrat a tot l’institut per participar a l’edició número XXIV de les Proves Cangur. Aquest concurs matemàtic, que se cel·lebra en més de 30 països,  és un repte per a les ments dels nostres alumnes, ja que l’estil de les preguntes és diferent al que normalment ens trobem en les aules: cal més sentit comú i lògica que no pas capacitat de càlcul.

Els grups de 1r, 2n i 3r d’ESO han fet la prova al mateix institut, i ha participat tot l’alumnat. Els companys de 4t d’ESO i batxillerat s’hi han inscrit voluntàriament, amb força participació, i ens hem desplaçat per realitzar la prova al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

Tenim l’esperança que enguany els nostres estudiants obtinguin una puntuació tan exitosa com l’any passat, on alguns d’ells van aconseguir posicionar-se molt bé en la classificació a Catalunya.

Després de Setmana Santa coneixerem els resultats.

Israel Orga, professor de Matemàtiques.

L’Institut Narcís Monturiol a les Proves Cangur

L’Institut Narcís Monturiol a les Proves Cangur


2015 proves cangur

Aquest curs també hem participat a les proves Cangur, el més gran joc-concurs de matemàtiques que es convoca a molts països del món a través de l’organització Le Kangourou sans Frontières , on Catalunya hi participa.

És una activitat en la què cada any hi participen més de 6 millions de joves…en el nostre institut van ser 56 alumnes de 3r, i 4t d’ESO i 1r, 2n de batxillerat.
Vam anar a la seu de la facultat de Química de la UB i durant una hora i quart van estar pensant molt concentrats els 30 reptes proposats. Reptes de diferents dificutats com aquest de nivell 1 proposat en edicions anteriors:
“En un partit d’hoquei es van fer molts gols. Durant la primera part del partit es van fer 6 gols i anava guanyant l’equip visitant. Per`o a la segona part l’equip de casa va fer tres gols i va guanyar el partit. Quants gols va fer en total l’equip de casa?”