Ja tenim Hort al Montu!

Ja tenim Hort al Montu!

Aquest curs 2020-2021 comencem amb una molt bona notícia per a tota la comunitat del Narcís Monturiol: per fi tenim enllestit l’hort escolar! De fet, no en tenim un, sinó tres!

En realitat, la idea d’aprofitar l’espai sense ús que hi havia entre la porta de fusta que dona al pati i la porta lateral d’accés a la primera planta venia de lluny. Fa dos cursos ja es van plantar tota una sèrie d’espècies a la zona perimetral per tal de vestir de verd l’espai, concretament amb uns quants exemplars d’enfiladisses i mitja dotzena de marfulls. I el curs passat (2019-2020), el professor Sergi Llobet i els seus alumnes de 4t de l’optativa van dissenyar el que avui és el cos principal de l’hort principal, però malauradament el confinament no va permetre portar el projecte a la pràctica. La darrera setmana de juny i la primera de juliol, amb l’inestimable ajut del Sergi, es va donar forma per fi a l’hort gran, i durant la resta del mes de juliol i el mes de setembre es va acabar el projecte creant dos horts més petits de manera esglaonada aprofitant el pendent, que s’ha cobert amb el mateix enrajolat que hi havia. El fantàstic resultat el podeu veure a les fotografies! 

A més de l’hort, el projecte s’ha completat amb una compostadora, de la qual us parlarem més endavant.

Esperem que aviat els alumnes de 1r i 2n d’ESO, que seran els encarregats de gestionar l’hort, ens sorprenguin amb una bona collita d’hortalisses!

Jordi González i Vega Baras (Coordinadors d’Escoles + Sostenibles)