Intercanvi amb Eslovàquia

1r de Batxillerat.  Curs: 2021-2022

A causa de la pandèmia vam interrompre els viatges lingüístics que fèiem a Irlanda cada any.

 Aquest curs 2021-2022 hem iniciat, en coordinació amb AFS, el projecte d’un intercanvi amb un institut d’Eslovàquia, Gymnázium Turdošin, a la ciutat del mateix nom. La intenció era començar un projecte virtual que es consolidaria amb l’intercanvi físic. Havíem pautat dates de rebuda i anada d’alumnat respectiu. Però de nou, davant la incertesa de  la nova variant Òmicron  tots dos instituts vam optar per descartar l’intercanvi real i centrar-nos només en el digital.

El projecte que portem en comú s’anomena: Visit my countryEl duem a terme amb els grups de 1r de Batxillerat. Hem començat i acabat el tema relatiu a la mobilitat i mitjans de transport a tots dos països. Per tal de treballar conjuntament fem servir un entorn col·laboratiu online propi dels intercanvis: eTwinning.

L’alumnat treballa per grups els diferents subtemes i prepara presentacions amb diferents eines digitals per explicar en anglès la informació al centre eslovac.

Continuarem amb aquesta feina recíproca per projectes fins a final de curs. Al tercer trimestre pactarem una trobada online entre l’alumnat de tots dos centres.

Desitgem poder retornar aviat a l’enriquiment que implica poder fer un intercanvi no només virtual sinó també presencial. No perdem l’esperança!

Foto 1: Gymnazium Turdošin.

Foto 2: Turdošin, Eslovàquia.

Podeu fer una ullada a la feina feta fins ara en aquests enllaços:

L’entorn de treball virtual s’anomena Twinspace i forma part de la plataforma europea eTwinning. Es tracta d’un mur interactiu (entrades al mur, notícies, espai per a videoconferència, xat online, etc) que facilita el contacte virtual entre els membres del projecte.

Si cliqueu el següent enllaç, veureu com és el mur del projecte. MUR

Si cliqueu el següent enllaç, veureu la pàgina web que han creat els alumnes per parlar del tema “Travelling”: https://sites.google.com/insmonturiol.cat/visit-my-city-barcelona

Departament d’idiomes.Institut

Narcís Monturiol-BCN