Intercanvi AFS: la Sol a Coïmbra

Intercanvi AFS: la Sol a Coïmbra

Durant tot el primer trimestre d’aquest curs, 4t, he estat d’intercanvi amb AFS a Portugal (Coimbra exactament). Ha sigut una de les millors experiències que he viscut, sento que he après molt, sobre les persones, les cultures, la gastronomia, els idiomes, i sobretot de mi mateixa. 

Quan em van donar la possibilitat d’anar estava molt contenta, però a mesura que arribava el dia estava més nerviosa i tenia més por. I els primers dies realment van ser així, plens de nervis, de novetats i de por… Tot era nou i em sentia fora de lloc. Trobava a faltar estar en el meu país natal. 

Però em vaig donar uns dies per poder anar coneixent tot i adaptar-me més o menys al nou entorn. I de sobte, sense adonar-me anaven passant els dies i cada vegada em sentia més còmode amb la meva família. Vaig conèixer una noia que també estava d’intercanvi i amb la qual la meva estància allà va millorar molt. Notava que cada vegada entenia més el Portuguès i que anava tenint menys dificultats per parlar-ho. També anava descobrint menjars típics d’allà, ciutats, persones, etc. Em sentia plenament bé, feliç. 

Llavors va arribar el dia de marxar. tenia ganes de veure a la meva família i amics, però no volia deixar tot el que tenia allà. I estic esperant amb ànsies l’estiu per poder tornar. 

Sol Perea Oliver alumna de 4t d’ESO.