El Cafè de la Granota, 2n de batxillerat al SAT

Imagen1

El dimecres 27 de gener els alumnes de segon de batxillerat vam fer una sortida al SAT Teatre per gaudir de l’obra “El Cafè de la Granota”, una adaptació teatral del recull de contes escrit per Jesús Montcada amb aquest mateix títol.

L’adaptació va ser representada per dos personatges, interpretats per l’Agustí Sanllehí i la Núria Cuyàs, que representen una trobada entre una noia de ciutat enviada el poble per un encàrrec periodístic, i un habitant del poble de Maquinensa, una mena de cronista local.

L’obra s’ambienta a Mequinensa, un poble que estava situat a la comarca d’Aragó, entre Lleida i Barcelona, a la confluència dels rius Segre i Ebre.

Al voltant dels anys setanta del segle passat, el poble va ser desallotjat i traslladat, ja que s’hi havia de construir una presa d’aigua. Per aquest motiu, i la necessitat que va sentir l’escriptor de conservar els records i la vida quotidiana de la gent del poble, va escriure aquest llibre de petites històries per preservar-ne la memòria.

L’experiència ens va resultar molt positiva, ja que és una manera més dinàmica de tractar el temari de forma més clara i entenedora.

Des de segon de batxillerat la trobem una activitat molt recomanable!

Adrián Guillén i Cristina De Mesas, alumnes de 2n de batxillerat

El Cafè de la Granota. 2n de batxillerat al SAT

El dia 28 de gener, els alumnes de 2n de batxillerat de l’Institut Narcís Monturiol ens vam desplaçar fins al SAT Teatre per veure la posada en escena d’un recull de contes de Jesús Montcada inclosos dins del llibre El Cafè de la Granota. Atès que es tracta d’una lectura obligatòria, els alumnes havien llegit prèviament el llibre per tal de treure més profit de la representació.

L’acte va tenir la visita de la germana de Jesús Montcada, que, al final de la funció, va participar en un col·loqui amb els alumnes assistents. Això ens va permetre aprofundir en el procés creatiu del llibre, que relata i reviu les anècdotes que van envoltar la vida del poble de Mequinensa abans de ser engolit per les aigües del que seria el pantà de Riba-roja.

Salva Juan, professor de Llengua i Literatura Catalana

“El Cafè de la Granota” 2n de batxillerat al SAT

El dimecres dia 29 de gener els alumnes de 2n de batxillerat van anar a veure al SAT Teatre l’adaptació de l’obra de teatre de Jesús Montcada El Cafè de la Granota. La posada en escena, feta per la companyia Teatre de Ponent, dins del cicle “Teatre i literatura”, va complir les expectatives dels alumnes, que ja havien llegit i treballat l’obra a classe. L’anada al teatre tenia el valor afegit de ser una lectura obligatòria del temari de llengua catalana.

Salva Juan, professor de Llengua i Literatura Catalana