Dona i tecnologia

Dona i tecnologia

Durant el primer trimestre els tres grups classe de 2n d’ESO hem participat en l’activitat «Dona i Tecnologia» proposada per la Paula Sebastián, alumna de 2n de Batxillerat tecnològic. L’activitat ha consistit en una exposició per part de la Paula sobre la posició de la dona en la tecnologia i en concret, en l’aviació comercial, en la què la Paula s’està especialitzant. Després de l’exposició hem fet un debat a classe sobre el tema. Tot això durant una sessió a la matèria de tecnologia per cada grup.

La Paula ens ha fet veure en quin estat es troba la relació de la dona i la tecnologia al davant de la nostra societat i ens ha il·lustrat, explicant-nos anècdotes personals, la visió majoritària que es té sobre el tema.

El debat ens ha ajudat a reflexionar sobre el fet que hi hagi en ple segle XXI tant poques dones que escullin la tecnologia com a opció professional, i a ser conscients de les seves causes. Ha sigut una activitat enriquidora on hem vist la diversitat de mirades que hi ha en una mateixa classe sobre la relació entre la dona i el món laboral lligat a la tecnologia.

Miquel: professor de Tecnologia de 2n d’ESO