Cuines del Món. 3r d’ESO presenta el seu Projecte de Geografia.

Cuines del Món. 3r d’ESO presenta el seu Projecte de Geografia.
 02_Concurs_Cuines-del-món_Fotos_25-3-2015
 08_Concurs_Cuines-del-món_Fotos_25-3-2015 (2)  06_Concurs_Cuines-del-món_Fotos_25-3-2015 (2)
 
 05_Concurs_Cuines-del-món_Fotos_25-3-2015  04_Concurs_Cuines-del-món_Fotos_25-3-2015 (2)  03_Concurs_Cuines-del-món_Fotos_25-3-2015
 
 01_Concurs_Cuines-del-món_Fotos_25-3-2015  09_Concurs_Cuines-del-món_Fotos_25-3-2015
 19_Concurs_Cuines-del-món_Fotos_25-3-2015  

 

L’activitat ha comptat amb la participació dels 60 alumnes dels dos grups de 3r curs d’ESO. S’han treballat 7 àrees geogràfiques: Europa Occidental, Europa de l’Est, Àfrica, Amèrica de Nord i Central, Amèrica de Sud, Àsia Oriental, i Oceania. El treball s’ha desenvolupat repartint les diferents tasques sobre l’àrea geogràfica assignada, en grups de quatre alumnes, ha estat lliurat i avaluat en format de presentació en xarxa compartida de Google-Drive, i presentat en exposició oral davant del grup classe en la matèria de Geografia.

L’activitat pràctica té uns objectius didàctics propis de coneixement de la geografia universal i l’adquisició d’habilitats i tècniques geogràfiques, i d’altres continguts transversals, com la millora de la comunicació escrita i les tècniques d’expressió oral, l’ús d’eines informàtiques, càlculs matemàtics, disseny artístic, foment de valors com el respecte per la diversitat i el treball col·laboratiu, i l’aprenentatge compartit de la pràctica culinària.

El dia 25 de març de 2015, els i les alumnes han elaborat una proposta de menú i un disseny ètnic de parament d’una taula. Els projectes han estat valorats per un tribunal, el qual ha procedit al tast dels menús i la valoració dels treballs presentats: I Premi Cuines del Món, al millor menú de grup: Grup d’Àfrica, format per: Imane, Enya, Mireia i Beatriz. II Premi Cuines del Món, al millor projecte tècnic de Geografia: Grup d’Europa de l’Est, format per: Dorian, Enrique, Vlad i Jaume. III Premi Cuines del Món, al millor disseny de presentació i parament ètnic de grup: Grup d’Amèrica del Nord, de format per: Raquel, Sabrina, Leia i Eva. I Premi especial al millor plat: Clara i Mar (Lamington, postres d’Oceania) II Premi especial al millor plat: Àlex (Baklava, postres d’Àfrica) i III Premi especial al millor plat: Max (Tabbouleh, plat d’Àfrica)

Sònia Torres, professora Ciències Socials