Conferència de Rafael Aguilar sobre els camps de concentració nazis i l’exili republicà després de la Guerra Civil espanyola.

Conferència de Rafael Aguilar sobre els camps de concentració nazis i l’exili republicà després de la Guerra Civil espanyola.

Els alumnes de 2n de Batxillerat han assistit, a la sala d’actes de l’institut, a la conferència del senyor Rafael Aguilar sobre els camps de concentració nazis i l’exili republicà després de la Guerra Civil espanyola.
L’acte s’ha iniciat amb la projecció del colpidor documental Nacht und nebel (Nit i boira) realitzat el 1955 pel director francès Alain Resnais. El títol fa referència al decret de 1941 que feia possible que les unitats de seguretat del règim nazi procedissin a arrests nocturns de persones que després simplement desapareixien per no tornar a reaparèixer mai més.
La segona part de la conferència ha versar sobre la presència dels republicans espanyols en el camp de concentració de Mathaussen.
Durant dues hores els alumnes han quedat atrapats per tan commovedores imatges i per l’apassionada exposició que d’aquests fets va fer el conferenciant.
Un cop més ha quedat constància de la necessitat de mantenir viva la memòria històrica, perquè aquests inqualificables successos de la història no es tornin a repetir.