Campanya Plàstic zero al Montu

La societat actual està immersa en un espiral de consum on es genera un gran volum de residus. Molts dels productes que comprem i consumim acaben suposant un residu que, sense els processos i tractaments adequats, pot trigar generacions a desaparèixer.

És evident que el model de consum actual necessita un canvi urgent. La situació de crisis climàtica en què vivim, on la societat consumeix per sobre del ritme de regeneració del planeta, ens obliga a canviar els nostres hàbits i aplicar totes aquelles accions que ens permetin viure d’una manera més respectuosa amb el medi ambient.

Com a consumidors tenim un paper molt important com a part activa d’aquest canvi. Quan comprem podem triar quins productes volem adquirir i quins estàndards seguirem a l’hora de triar les marques que comprarem. També podem usar productes reutilitzables o reparar aquells que es malmetin, així com apostar pel comerç local i de proximitat, aconseguint reduir una gran part de la nostra petjada de carboni.


En aquest enllaç trobaràs un munt de consells de prevenció, de reutilització, de reparació i d’aprofitament alimentari per tal de dur una vida amb menys residus i més respectuosa amb el nostre entorn.

Jordi i Vega: coordinadors Escoles Verdes