Baetulo-Badalona, l’alumnat de llatí de 1r i 2n de batxillerat a les ruïnes romanes

Baetulo-Badalona, l’alumnat de llatí de 1r i 2n de batxillerat a les ruïnes romanes
 DSC03155  DSC03158  DSC03173

 

El dimarts 24, els alumnes de 1er i 2n de Batxillerat Humanístic vam anar a visitar les ruïnes romanes de Badalona i la Casa dels Dofins.

La bona conservació tan de les ruïnes com la de la Casa dels Dofins van fer l’excursió més amena, divertida i que ens endinséssim una mica més en l’estil de vida a l’època romana.
Vam poder comparar el mode de vida entre la classe alta i la classe baixa en aquella època al poder visitar els seus habitatges i zones residencials.
Primer vam anar a visitar la Casa dels Dofins, una domus (casa romana benestant) on vam poder veure perfectament les parts de la casa com el pati, el jardí i les seves diferents habitacions. També vam poder veure una reconstrucció de com podria haver sigut la casa i com s’organitzava la vida dins seu.
En el museu vam poder recórrer part del centre antic romà de la ciutat i veure alguns edificis importants, a més de l’estructura de la ciutat. Les termes, els edificis, els carrers i els establiments van ser algunes de les construccions visitades. També vam tenir l’oportunitat de veure una petita exposició d’objectes trobats a les ruïnes. Objectes del dia a dia a la vida romana com joies, plats, jocs de taula o gerros.
En general la sortida va ser molt interessant. La guia ens va fer una visita molt completa i ens va descobrir coses que no sabíem.
A la majoria d’alumnes ens va ajudar molt el fet de poder veure amb els nostres ulls coses que haviem estudiat a classe.
Onna Martínez, 2n B batxillerat

El passat dimarts 24 de gener, els alumnes de 1r i 2n de batxillerat humanístic,vam anar al museu de Badalona.

En arribar, ens vam dirigir cap a la Casa dels dofins, que són les restes d’una domus o casa romana. Allà, ens van ensenyar com estaven situades totes les habitacions i alguns dels utensilis que tenien a casa. Després, vam anar a dins del museu on es trobaven restes de termes i també d’altres llocs de la ciutat de Baetulo, que és el nom romà per a Badalona.

Per finalitzar, cal dir que aquesta activitat va ser molt interessant ja que ens va permetre veure  tot el que havíem estudiat prèviament.

Pol Hualda, 1r Batxillerat B