Aprenentatge Actiu, 1r d’ESO al Parc Central de Nou Barris

Aprenentatge Actiu, 1r d’ESO al Parc Central de Nou Barris

02 A l’assignatura de Treball per Projectes estem treballant els parcs de Barcelona. Vam proposar a l’alumnat fer una gimcana en algun dels parcs de la nostra ciutat. Primer, per grups, hem investigat entre les diferents possibilitats i hem triat els que més ens agradaven i que fossin propers al nostre institut. Finalment ens vam decidir a fer l’activitat al Parc Central de Nou Barris.

Primer hem après a calcular quina distància hi ha per anar al parc caminant des de l’Institut, interpretant les escales del mapa, ens ha costat una mica però ho hem aconseguit!. A continuació, hem pensat que podríem explorar els coneixements adquirits de les diferents matèries català, castellà, anglès, música, ciències naturals, ciències socials, educació física, educació visual i plàstica, matemàtiques, escola verda i tutoria, per intentar fer créixer el projecte. La gimcana pel parc, l’alumnat havia de preparar per grups una sèrie de proves que després la resta de companys havien de resoldre, ha sigut la forma de dinamitzar l’aprenentatge i posicionar-lo en un entorn real i proper.

Allà hem pogut posar en pràctica tot el que hem après i ens hem adonat que tot aprenentatge es pot aplicar a diferents aspectes de la vida quotidiana.

 

L’Àngel de 1r d’ESO B ens ho explica….

Vam anar d’excursió al Parc Central de Nou Barris. Uns dies abans, els professors ens van assignar unes assignatures a cada grup. Amb aquestes assignatures, cada grup01s’havia d’inventar una prova. Llavors els grups havien de preparar la seva prova abans i quan s’acabava el temps de preparació, havies de fer la prova dels altres grups que eren de 5 minuts cadascuna.

Les proves eren molt divertides!!

 

Deixa un comentari