Alimentació i nutrició, 2n d’ESO al Programa “Menjo de Mercat”

L’alumnat de la assignatura de Alimentació i Nutrició han participat en el projecte “Menjo de mercat”. Una activitat educativa per transmetre als joves el valor d’una dieta equilibrada i la pràctica habitual de l’esport per tenir una vida saludable.
Van descobrir el valor de comprar un producte de qualitat, sa i fresc així com la importància dels mercats en la nostra vida social i una forma de comerç pròpia de la cultura mediterrània.
Al mercat van anar acompanyats d’una dinamitzadora que ens va mostrar diferents parades del mercat, vam aprendre a conèixer el peix fresc, quins peixos son o no de temporada, les fruites i verdures de la primavera i l’origen d’aquestes. També vam aprendre la identificació dels ous i perquè son blancs o marrons.
Desprès vam escollir un producte i vam elaborar un mini projecte sobre l’origen, el valor nutricional, si és de temporada, i d’altres característiques. Fins i tot en algunes parades ens van explicar com cuinar l’aliment!
Va ser una experiència enriquidora i amena.
Pilar Hueso, professora de Ciències Naturals12