“Ahora Mismitos”, Teatre a l’Institut

“Ahora Mismitos”, Teatre a l’Institut

1r de Batxillerat i 4t d’ESO, Teatre a l’Institut.

L’obra es va dividir en quatre parts. L’únic i carismàtic actor, Antonio Blanco va posar en escena quatre mites grecs en clau d’humor fent-los arribar als alumnes d’una manera divertida i didàctica.

Va començar amb el Mite de Pigmalió on l’escultor, anomenat Pigmalió s’enamora perdudament de la seva escultura, una dona que crea amb les seves pròpies mans i que finalment la deessa Venus fa que cobri vida.

El Mite de Faetó i el carruatge del Sol on Faetó per la seva conducció temerària s’estrella contra el terra. Ben representat -en clau humorística- per un alumne de 1r de  Batxillerat, en Pol.

El Mite de Paris on el nostre protagonista, Paris –representat per un alumne de 4rt C- havia de triar entre tres deesses, la més bella. Aquesta situació tindrà conseqüències en la famosa Guerra de Troia, on Paris rapta a la bella Helena de Grècia i la porta cap a Troia.

I l’últim Mite, on un Sàtir s’enamora perdudament d’una Nimfa –representats per un noi i una noia del nostre alumnat-. En aquella època al bosc hi vivien les nimfes, criatures del bosc molt boniques de cabells llargs i ben vestides i els sàtirs es dedicaven a conquerir les belles nimfes.

Amb aquest últim Mite va acabar el teatre aclamat per al nostre alumnat del Centre i pels professors acompanyants.

Va ser un primer contacte pels alumnes amb la mitologia, en versió humorística i més actualitzada.

Gràcies Antonio Blanco.

Mireia Jové, professora de castellà.