Agenda 21 – Escoles Verdes

Agenda 21 – Escoles Verdes

Avui ens han visitat de la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA) l’Ariadna i la Mariona, per enregistrar un dvd que ha de difondre la Carta de Responsabilitat signada a Brasilia el passat mes de juny. El Gerard i la Mireia del nostre institut i la Marta i la Sònia del col·legi Mare de Déu de la Mercé de Sant Feliu de Llobregat; han explicat que ha representat per a tots ells poder assistir a la Conferència Internacional Vamos a cuidar del Planeta celebrada a Brasilia del 3 al 10 de juny de 2010 i compartir amb nois i noies de 53 països qüestions relacionades amb la cura del nostre planeta.

video de presentació de la conferència Brasilia 2010 3 al 10 juny

http://vamoscuidardoplaneta.net/


Tan aviat com estigui editat el donarem a conèixer.

Agenda 21 – Escoles verdes

Agenda 21 – Escoles verdes

Des de fa molt temps, els aspectes relacionats amb el medi ambient han estat una preocupació cabdal per a tots nosaltres. Per aquesta raó es creà la Comissió Mediambiental que s’encarrega de gestionar els projectes propis, del programa Escoles Verdes i de l’Agenda 21 al curs 2000-2001.

Així, en el nostre institut hi ha instal·lacions per a la sostenibilitat (plaques solars, finestres amb doble vidre, pissarres que no reflecteixen la llum solar…), es fan campanyes per a l’estalvi energètic, de l’aigua i d’altres recursos, es fomenten les tres R’s (reduir, reutilitzar i reciclar en aquest ordre) i s’afavoreixen petits gestos d’aquest tipus i informació mitjançant un bloc propi i els delegats de la Comissió de cada classe.

    Com a principals projectes que es podrien considerar propis hi ha:

      • La realització de crèdits variables de temes específics com la gestió dels residus, la sostenibilitat, etc. per tal d’aconseguir una formació transversal i voluntària en matèria de medi ambient per a aquells que ho desitgin.
      • La reutilització de llibres de text que es duu a terme des de fa anys i cada cop amb millors resultats i més participació.
      • Petites campanyes publicitàries sobre la petjada ecològica basant-se en alguna enquesta pròpia o suggerències que arriben des de l’alumnat o el professorat.
      • Participació en reunions i esdeveniments de caire ecologista fora del Centre.

 

      Per últim, la Comissió convoca petites reunions, on de vegades es convoquen els cursos per separat per dinamitzar-les i centrar l’atenció en uns temes en concret.