Acte de signatura del curs 2013-2014 Agenda 21 Escolar de Barcelona
El nostre centre és un del 414 que formen la xarxa d’escoles de la ciutat de Barcelona de l’Agenda 21 i que han signat el compromís aquest 2013-2014 a l’acte celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el divendres 11 d’octubre. En representació del nostre Centre han assistit: Carles Baró, Arnau Vilalta i Catalina Wadel de 3r d’ESO, Nerea Molina i Sandra Teixidor de 2n d’ESO i les professores: Aida Sànchez-Pascuala i Isabel Ribera. A l’acte han intervingut una alumna, Paula de l’Escola Sant Ramon Nonat, una mare, Lavidet López de l’Escola Bosc de Montjuïc, una educadora social, Mari Lo Hernàndez coordinadora de menjador de l’Escola Auró i una professora d’institut, de l’Institut Narcís Monturiol: Isabel Ribera
![]() |
![]() |
a continuació podeu llegir la intervenció d’Isabel Ribera professora del nostre institut:
Acte de signatura del compromís triennal, Agenda 21 escolar
11 d’octubre de 2013
Isabel Ribera professora de l’Institut Narcís Monturiol
La sostenibilitat és un concepte que forma part del currículum, del procés d’aprenentatge que porta a terme un centre educatiu.
Mestres, professors i professores, a les escoles e instituts de Barcelona volem que el nostre alumnat aprengui. I aprendre de la realitat que ens envolta, de l’entorn, de les coses que passen cada dia a la nostra ciutat és motivador i transformador.
S’aprèn compartint, debatent, prenent decisions … i actuant!!!!
Als nostres centres gestionem cada vegada més amb criteris de sostenibilitat – a vegades, és cert, són petites coses-. Però cada paper que s’estalvia, cada llibre que es reutilitza, cada llum que s’apaga quan ja no ens cal, cada decisió per millorar el consum energètic als centres, cada nova planta a l’hort, cada actuació a una plaça o un entorn proper… és molt important.
La nostra tasca, com a mestres, professors i professores és acompanyar cada nen i cada nena, cada noi i cada noia, perquè arribin a ser ciutadans i ciutadanes amb criteri i amb capacitat de decisió per afrontar els reptes que la societat planteja. Per això, l’agenda 21 escolar és un marc idoni per a que els joves participin i transformin la nostra ciutat, fent-la més equitativa, solidària, autoeficient i habitable.
Perquè, com diu Víctor Viñuales d’ECODES (director de Ecología y Desarrollo) “un instituto puede cambiar el mundo”. I estem demostrant que, canviant cada centre educatiu, podem canviar una part de la ciutat, podem doncs canviar el món…