Visita a l’exposició “PRINT3D. Reimprimir la realitat” al CosmoCaixa

Visita a l’exposició “PRINT3D. Reimprimir la realitat” al CosmoCaixa

Dijous 22 d’octubre els alumnes de 4tC vam anar a visitar l’exposició “Print3D. Reimprimir la realitat” al CosmoCaixa, activitat que forma part de l’optativa de Tecnologia aplicada.

Durant la interessantíssima visita que ens va fer un guia del museu, vam tenir oportunitat de veure de primera mà les enormes possibilitats que ens ofereix la tecnologia de la impressió en 3D, des de la medicina a l’arquitectura, passant per la moda, la indústria aeroespacial o simplement com a eina de creació artística, per posar uns quants exemples.

En aquest sentit, i amb independència de l’àmbit d’aplicació pràctica, és indubtable que la impressió 3D constitueix una formidable eina a l’hora de consolidar un nou paradigma del sistema productiu molt més respectuós amb el medi ambient. I és que, des del moment en què qualsevol de nosaltres puguem donar forma des de casa o la feina un producte de consum (unes sabates, unes ulleres, un instrument de música, un gerro…, les possibilitats són infinites!), estarem estalviant tots els processos de fabricació industrial, de transport i emmagatzematge que tant contribueixen a agreujar la nostra petjada ecològica. I si a més aquests productes estan fets amb materials reciclables i sostenibles, encara més!

En un món cada cop més contaminat i on els recursos són molt limitats, el potencial de la impressió 3D és insuperable. Ens en sabrem aprofitar?

Els alumnes de 4tC