4t d’eso i Batxillerat: “De Barcino a Barchinona; la ciutat romana”

4t d’eso i Batxillerat: “De Barcino a Barchinona; la ciutat romana”

ACTIVITAT DIDÀCTICA : “De Barcino a Barchinona; la ciutat romana”

El passat dimarts 10 d’abril, les alumnes de primer i segon de batxillerat humanístic vam realitzar una sortida didàctica per veure les restes de la ciutat de Barcino.

La sortida va començar a la Plaça de la Vila de Madrid, visitant la Via Sepulcral, i tot seguit vam anar al Museu d’història de Barcelona, per realitzar una visita guiada.

Al MUHBA, vam poder veure restes del sector industrial de la antiga ciutat. Hi havien restes de l’aqüeducte, la fullonica (bugaderia), el tinctoria (tintoreria), la fàbrica de salaons i la de producció de vi. També hi havia un espai dedicat a l’estructura de les domus (cases romanes) i a les seves pertinences.

Després vam anar a veure les restes del temple d’August on només es conserven quatre columnes. Al costat hi havia un pedestal honorífic on hi havia una inscripció en llatí que posava abreviat:

“Q CALPVRNIO L FIL GAL FLAVO AED IIVIR FLAM ROM ET AVG”. “A Quint Calpurni Flavus, fill de Luci, de la tribu Galèria, edil, duúmvir i flamen de Roma i August”

Per finalitzar la visita vam visitar les termes i dues de les portes principals de la ciutat, corresponents als dos extrems del decumanus maximus.

Amb aquesta sortida hem pogut conèixer la nostra ciutat en el passat, els seus canvis i la seva influència en la nostra vida a dia d’avui. Ens va agradar poder veure l’estil de vida dels romans, d’una manera diferent de com ho fem a classe.

Pilar Torres, professora de llatí i grec