4t d’ESO: Col·laboració d’Aprenentatge Servei (APS) amb la Casa dels Xuklis

El dijous 9 de maig, dues persones de l’associació AFANOC van venir a l’institut a fer-nos una xerrada més específica sobre “La casa dels Xuclis” i sobretot, sobre el càncer. 

Prèviament, el dia de Sant Jordi, vam anar rondant per Montbau venent algun material com bolis, xapes, bosses, pins i fins i tot galetes de la casa per tal de donar a conèixer aquesta associació i a més guanyar diners per poder sumar el nostre granet de sorra. Aquesta activitat del dia 23 d’abril va fer que quan els membres de l’AFANOC van venir a l’institut uns dies després, ja ens sonessin diverses coses. 

La xerrada ens va fer mirar al nostre voltant, i així, poder conèixer la casa que tenim tan a prop del nostre centre, però que mai havíem sentit a parlar. Vam poder conèixer més detalladament la malaltia i com de malament podia arribar a afectar els més petits. Ens van explicar les activitats que feien a “La casa dels Xuclis” i el seu origen. També, com ajudaven els nens i, fins i tot, a les famílies dels malalts, donant-los un gran suport emocional.

Mar: alumna de 4t d’ESO