3r d’ESO al Butlletí electrònic del Districte d’Horta-Guinardó – núm 129

3r d’ESO al Butlletí electrònic del Districte d’Horta-Guinardó – núm 129

20151015_122129-1024x576

 

http://lameva.barcelona.cat/horta-guinardo/ca/noticia/jornada-intergeneracionalhttp://lameva.barcelona.cat/horta-guinardo/ca/noticia/jornada-intergeneracional 

Jornada intergeneracional

dijous, novembre 5, 2015 – 16:15

El passat dijous 15 d’octubre es va celebrar la VII Jornada Intergeneracional “Sexualitat i Afectivitat: Quin és el teu poder de seducció?”, per setè any consecutiu en el Casal de la Gent Gran de la Vall d’Hebron amb la participació de l’alumnat de 3r d’ESO de l’IES Narcís Monturiol i les persones grans dels diferents casals del districte d’Horta-Guinardó. Han estat un total de 100 persones amb la col·laboració del professorat de l’institut i les dinamitzadores d’altres casals que aquest any s’han sumat en la jornada.

En la taula inaugural de la jornada, hi ha participat Marta Isbert, tècnica de gent gran i Víctor Valls, conseller del Districte d’Horta-Guinardó.

Per iniciar la Jornada, el psicòleg Dani Borrell va parlar sobre la sexualitat i l’afectivitat. En va destacar els beneficis psíquics i físics que se’n obté i va esmentar els mites i tabús associats a aquests temes.

A mig matí es va realitzar una dinàmica participativa a la part exterior del casal. Els assistents havien d’escriure en diferents cartolines  allò que els sedueix i penjar-les en una gran xarxa de pescadors. Desprès del refrigeri ens vam agrupar en diferents grups de treball per respondre a les preguntes que es van plantejar.  Cal destacar que aquesta és la part de la Jornada on hi ha més intercanvi i on, joves i persones grans, s’apropen i consideren que els estereotips que tenien envers l’altre col·lectiu no és real.

Per finalitzar la Jornada es van exposar les conclusions dels grups, on cadascú d’ells van poder plantejar les seves reflexions.

La valoració d’aquestes jornades per part dels assistents, tant joves com persones grans, és molt positiva. Consideren que és molt enriquidor poder gaudir d’un matí junts i debatre temes que d’altra forma no podrien fer.

font: Butlletí electrònic del Districte d’Horta-Guinardó – núm 129