2n i 3r d’ESO: STEAM al Palau Sant Jordi

Una petita excursió on hem pogut ser científics per un dia

Aquest dijous 23 de Febrer els nois i noies de 2n i 3r d’ESO hem anat al Palau San Jordi per posar a prova els coneixements sobre física i química que hem estat treballant a l’aula.

Primer, els professors ens han separat per classes, després cada classe ha anat a fer les seves activitats.

La primera activitat que vam fer els alumnes de 2n d’ESO B ha estat calcular la massa, el volum i la densitat d’un tros de paper d’alumini. Per això, vam haver de posar el paper en una balança i, després en un vas de precipitats, així, fins el punt que el paper d’alumini s’ha enfonsat a l’aigua.

La segona activitat ha estat una petita xerrada que ens han fet a tot 2n i 3r alhora. En aquesta ens han parlat sobre les neurones i el seu funcionament.

Per últim, la tercera activitat que hem fet l’alumnat de 2n d’ESO B ha estat sobre el moviment rectilini uniforme (MRU). En aquesta activitat, ens han separat en grups de sis persones. Cinc de nosaltres ens hem posat en diferents punts d’una pista recta amb un cronòmetre i, la darrera persona, havia de córrer a una velocitat constant. Quan la persona que corria passava per davant d’una altra integrant del grup, aquesta havia de parar el cronòmetre. I, al final de tot, cada grup ha posat en comú les seves dades amb el seu equip per fer una gràfica posició-temps.

Nora: alumna 2n ESO.