2n d’ESO al FLIC Festival de Literatura i Cinema

2n d’ESO al FLIC Festival de Literatura i Cinema

LITERATURA I CINEMA AL FLIC

Dimarts 27 de gener,  l’alumnat de 2n d’ESO va participar al FLIC, el Festival de Literatures i Arts infantil i juvenil, al CCCB, que aquest any celebrava la 5a edició.

El Flic té per objectiu fer arribar la literatura a tothom i fomentar-ne la lectura apostant per la innovació i l’experimentació. El programa preparat per als instituts aquest any consistia en tres activitats. En primer lloc, només arribar al CCCB, tot l’alumnat assistent va poder participar en el muntatge d’una exposició literària, anomenada Maletes il·lustrades, que consistia en l’exhibició d’unes maletes dissenyades per alumnes de diferents escoles d’il·lustració i que tenien com a temàtica els personatges meravellosos de les rondalles.

A continuació, es va poder interactuar amb els llibres il·lustrats de què disposa la biblioteca del FLIC i, per últim es va visionar la pel·lícula basada en la novel·la juvenil Isdraken, escrita pel fotògraf i periodista suec Mikael Engström. La pel·lícula retrata la gran aventura d’en Mik, que  comença quan els serveis socials l’envien a viure amb la seva tia a Selet, un poblet remot al nord de Suècia amb només 12 nens a l’escola. En aquesta comunitat hi retroba una llar amb personatges entranyables i esperpèntics i hi descobreix l’amistat, l’amor, el coratge, l’emoció i la por de les primeres aventures iniciàtiques.

equip docent 2n d’ESO