1r de Batxillerat i “Un matí literari per la Barcelona medieval”

IMG-20141013-WA000

Els alumnes de primer de batxillerat han anat de visita per alguns dels llocs més representatius de la Barcelona medieval.

L’objectiu de la sortida era veure l’empremta del món literari medieval de la nostra ciutat a través d’alguns dels nostres edificis més antics.

S’han imaginat els cavallers fent justes i torneigs al Passeig del Born; han descobert la Llotja on es va dictar l’antic Llibre de Consolat de Mar, el primer llibre sobre Dret marítim; a Santa Maria del Mar han llegit un sermó, una mica apocalíptic, de  Sant Vicent Ferrer i també han entrat a la catedral per veure el sarcòfag de santa Eulàlia i llegir el que en diu la crònica de Pere III el Cerimoniós, a més de recordar les vides de Ramon Berenguer IV i la seva estimada i extraordinària Almodis que estan enterrats allà mateix. A través de les finestres del Palau del Rei s’han pogut imaginar l’ombra dels escrivans de la Cancelleria Reial i la importància de la seva escriptura per a l’evolució de la llengua catalana.

Aquest viatge de tast a través del temps  ha anat a càrrec els responsables de TEA, empresa dedicada a fer visites culturals per estudiants.

Lluïsa Soaz, professora de Llengua i Literatura Catalana.

IMG-20141013-WA002