14a Mostra de Recerca Jove de Barcelona.

14a Mostra de Recerca Jove de Barcelona.

Soc la Núria Hernando de 2n Batxillerat Científic, i el passat 27 d’abril vaig assistir juntament amb la meva tutora del TR, a la 14a Mostra de Recerca Jove de Barcelona 2021-2022. Un acte enfocat per a les i els alumnes de 1r de batxillerat per tal que tinguin una bona orientació en el Treball de Recerca.

En aquest acte vàrem acudir els autors i tutors dels Treballs de Recerca que millor estaven realitzats i pel que feia el contingut, cridava l’atenció i, per tant, era un bon exemple per als de 1r.

L’acte va tenir lloc a l’auditori de la Universitat Pompeu Fabra des de les 16:30 fins a les 19 h. Durant aquest període de temps, diferents persones van aportar un granet de sorra explicant la seva experiència amb el TR. Concretament, en primer lloc, la Dra. Marta Comas (doctora en Sociologia de l’Educació) va fer una conferència inaugural sobre “Interrogar el món des del treball de recerca”, seguidament varen donar pas als i a les alumnes que van ser seleccionats per parlar (en una petita entrevista). Aquesta part es va organitzar en quatre grups diferents en funció de la temàtica del TR. Els següents temes van ser: Objecte de recerca/Producte final, Aliances, recerca en l’àmbit social/científic i recerca en l’àmbit artístic.

En el meu cas, vaig intervenir en l’apartat d’aliances. Atès a què el meu treball de recerca l’he realitzat juntament amb dos investigadors de la Universitat de Barcelona. A més, em van fer dues preguntes sobre el meu TR que seguidament vaig contestar el més honestament possible i, de tal manera que pogués ajudar la meva experiència als futurs TR’s.

Ha sigut una experiència d’allò més gratificant. En temps d’exàmens, aquests moments t’omplen d’energia per acabar el curs. 

Finalment, agrair a la meva tutora Vega B. per haver-me acompanyat durant tot aquest temps, moltes gràcies :). 

Núria: alumna de 2n de Batxillerat