L’Institut Narcís Monturiol amb la Marató de TV3

Amb dades que ens mostren l’ascens en els últims anys dels afectats per malalties infeccioses, que han augmentat als deu milions de morts, mundials, a l’any, el nostre institut ha cregut oportú informar-nos de com prevenir-les, ensenyant-nos alguns testimonis per fer-nos entendre la gravetat de l’assumpte.
És per això, que el passat dimecres 13 de desembre, una representant de la “Marató de TV3” va venir a fer-nos una xerrada sobre quin és l’objectiu d’aquest projecte, que aquest any recollirà fons per a la investigació d’aquestes malalties tan desconegudes, fins ara, per a nosaltres, i ens conscienciarà de la importància que té la higiene a l’hora de prevenir-les.

A través d’un vídeo vam poder observar diversos casos de persones que havien patit alguna malaltia infecciosa, que ens van fer adonar de la importància de detectar-les a temps. Com, per exemple, el d’una nena que en un principi semblava només tenir una sinusitis i que després de nombroses proves va haver de ser intervinguda amb risc de mort, o el d’un home al qual van haver d’amputar la part inferior de les cames per poder mantenir-lo amb vida.
Tot això ens va fer veure l’alt risc que tenim de contreure-les, ja que poden afectar a tothom, independentment de l’edat, el sexe…
Això ens va fer posar una mica la por al cos, però seguint el dit de: millor prevenir que curar, estic segura que ara aquí, al Narcís Monturiol, serem molt més curosos amb la nostra higiene per tal de seguir sans nosaltres i sobretot de no fer emmalaltir als nostres companys.

Laia Cassamà, 1r batxillerat

You may also like...