Agenda 21 – Escoles Verdes

Agenda 21 – Escoles Verdes

Avui ens han visitat de la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA) l’Ariadna i la Mariona, per enregistrar un dvd que ha de difondre la Carta de Responsabilitat signada a Brasilia el passat mes de juny. El Gerard i la Mireia del nostre institut i la Marta i la Sònia del col·legi Mare de Déu de la Mercé de Sant Feliu de Llobregat; han explicat que ha representat per a tots ells poder assistir a la Conferència Internacional Vamos a cuidar del Planeta celebrada a Brasilia del 3 al 10 de juny de 2010 i compartir amb nois i noies de 53 països qüestions relacionades amb la cura del nostre planeta.

video de presentació de la conferència Brasilia 2010 3 al 10 juny

http://vamoscuidardoplaneta.net/


Tan aviat com estigui editat el donarem a conèixer.

Agenda 21 – Escoles verdes

Agenda 21 – Escoles verdes

El passat dimecres dia 6 d’octubre, a les 12 del migdia, va tenir lloc l’acte de signatura del Compromís ciutadà per la sostenibilitat i els projectes triennals 2010-2013, de l’Agenda 21 escolar, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Mireia Peris i Gerard Martínez, els dos alumnes del nostre centre que han estat a Brasília a la Conferència internacional pel medi ambient (CONFINT) el passat mes de juny, en representació de tots els joves de Catalunya, van fer un relat de la seva experiència.

La Monturiol’s Band també ha estat convidada a tocar en aquest mateix acte.

Agenda 21 – Escoles verdes

Agenda 21 – Escoles verdes

Des de fa molt temps, els aspectes relacionats amb el medi ambient han estat una preocupació cabdal per a tots nosaltres. Per aquesta raó es creà la Comissió Mediambiental que s’encarrega de gestionar els projectes propis, del programa Escoles Verdes i de l’Agenda 21 al curs 2000-2001.

Així, en el nostre institut hi ha instal·lacions per a la sostenibilitat (plaques solars, finestres amb doble vidre, pissarres que no reflecteixen la llum solar…), es fan campanyes per a l’estalvi energètic, de l’aigua i d’altres recursos, es fomenten les tres R’s (reduir, reutilitzar i reciclar en aquest ordre) i s’afavoreixen petits gestos d’aquest tipus i informació mitjançant un bloc propi i els delegats de la Comissió de cada classe.

  Com a principals projectes que es podrien considerar propis hi ha:

   • La realització de crèdits variables de temes específics com la gestió dels residus, la sostenibilitat, etc. per tal d’aconseguir una formació transversal i voluntària en matèria de medi ambient per a aquells que ho desitgin.
   • La reutilització de llibres de text que es duu a terme des de fa anys i cada cop amb millors resultats i més participació.
   • Petites campanyes publicitàries sobre la petjada ecològica basant-se en alguna enquesta pròpia o suggerències que arriben des de l’alumnat o el professorat.
   • Participació en reunions i esdeveniments de caire ecologista fora del Centre.

 

   Per últim, la Comissió convoca petites reunions, on de vegades es convoquen els cursos per separat per dinamitzar-les i centrar l’atenció en uns temes en concret.